Ons team

Wie zijn we

ONS TEAM

U kunt rekenen op ons gemotiveerd en gepassioneerd team!

Dr. Francis Vandecaveye
Dr. Francis VandecaveyeVakdierenarts Kleine Huisdieren
Francis is afgestudeerd in 1990 aan de faculteit diergeneeskunde te Gent. Zijn eerste drie jaren werkte hij in een dierenkliniek in Engeland en in een praktijk in Duitsland.
In 1993 is hij te Ieper een éénmanspraktijk begonnen in samenwerking met dierenarts Hindrikx van Kemmel. Naast het volgen van diverse buitenlandse en binnenlandse bijscholingen behaalde hij in 2002 met onderscheiding de titel van “Vakdierenarts Kleine Huisdieren” aan de Faculteit Diergeneeskunde te Gent na een drie jaar durende opleiding.
Vanaf februari 2005 is hij werkzaam in dierenartsenpraktijk De Gouden Poort te Ieper.
Dr. Berna Hindrikx
Dr. Berna HindrikxVakdierenarts Kleine Huisdieren
Berna Hindrikx studeerde met onderscheiding af in 1985 aan de universiteit Gent als dokter in de diergeneeskunde, met als keuzevak gezelschapsdieren. In 1986 ging ze van start met haar eigen praktijk gezelschapsdieren in Kemmel. In 2005 startte ze samen met Dr. Francis Vandecaveye dierenartsenpraktijk De Gouden Poort in Ieper, waar ze nu werkzaam is als dierenarts gezelschapsdieren.
In 2005 heeft ze haar 3 jaar durende opleiding voor vakdierenarts kleine huisdieren aan de RUG Gent (faculteit Merelbeke) met succes beëindigd.
Dr. Sara Van Cauwelaert De Wyels Dipl. EVDC
Dr. Sara Van Cauwelaert De Wyels Dipl. EVDCSpecialist tandheelkunde en mondchirurgie van gezelschapsdieren
Sara studeerde af als dierenarts in 1990. Gedurende de drie daarop volgende jaren werkte ze in twee verschillende praktijken in Groot-Brittannië.
Daar volgde ze enkele cursussen bij onder meer Dr. Cecilia Gorrel, Dipl. EVDC en Dr. Peter Emily, Dipl. AVDC, waardoor haar interesse voor tandheelkunde een passie werd.
Van 1994-1998 voltooide ze de opleiding ‘diergeneeskundige tandheelkunde en orale chirurgie’ aan de European School of Advanced Veterinary Studies te Luxemburg. Daarnaast volgde ze ook andere opleidingen voor tandheelkunde in Europa en Amerika. Van 2003-2011 studeerde ze ter voorbereiding van het Europees diploma tandheelkunde en deed ze ervaring op.
In oktober 2011 behaalde ze dit diploma. Sindsdien mag ze zich één van de twee specialisten noemen die de Benelux rijk is. Op dit ogenblik doet ze enkel tandheelkunde bij gezelschapsdieren, geeft cursussen aan dierenartsen en dierenartsassistenten en blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskundige tandheelkunde en mondchirurgie door congressen te volgen.

Meer over Sara? Bezoek haar website: http://www.dierentandartsspecialist.be/

Stephanie Servaege
Stephanie Servaege Dierenartsassistent