Onze diensten

De best mogelijke zorgen voor uw huisdier

Het is aan te raden jaarlijks uw huisdier preventief te laten onderzoeken door uw dierenarts. Zo kunnen eventuele problemen vroeg opgespoord en behandeld worden door middel van een hartonderzoek, tandonderzoek, oogonderzoek, ooronderzoek,… . Uiteraard kan uw huisdier ziek worden. Ook dan staan wij klaar om uw dier te helpen.

Antiparasitaire middelen (vlooien, wormen, en teken), shampoos, oor- en oogreinigers, vitamines, medicatie voor een huisdier in behandeling, voeding kan afgehaald worden, zonder afspraak, tussen 8u30 en 19u aan de balie.

Een gezonde voeding is zeer belangrijk voor de goede algemene conditie van uw huisdier. Graag geven we vrijblijvend advies daaromtrent. Vraag ook naar onze klantenkaart.

 • Onze merken:
  • Hill’s
  • Royal canin
  • Sanimed
  • Trovet
  • Selective (Konijnen- en knaagdierenvoeding)
  • Edgard en Cooper

Radiografie wordt gebruikt om afwijkingen in het beendergestel aan te tonen: botbreuken, heup-, elleboog- en schouderdysplasie, tumoren, artrose, … . Ook zachte weefsels in de borstkas (hart en longen) en de buikholte (lever, milt, darmen, maag, blaas, nieren) kunnen op afwijkingen gecontroleerd worden op deze manier.

Echografie wordt gebruikt om het hart en vrijwel alle inwendige organen van de buikholte in beeld te brengen op een pijnloze en veilige manier. Ook voor drachtdiagnose en opvolging van drachtige dieren maken we gebruik van echografie.

Het gebit van uw huisdier moet net als onze tanden regelmatig gecontroleerd en gereinigd worden. Het reinigen van het gebit van uw huisdier gebeurt steeds onder volledige narcose. Bij oudere honden en katten is het aan te raden een bloedonderzoek uit te voeren alvorens het dier te verdoven voor een tandheelkundige behandeling of anesthesie. Poetsen wordt sterk aanbevolen. Hiervoor zijn verschillende producten te verkrijgen aan onze balie. http://www.dierentandartsspecialist.be/

Naast de algemene geneeskunde van de kat en de hond behandelen wij ook konijnen en knaagdieren. Je kan bij ons terecht voor hun vaccinatie, tandproblemen, knippen van nagels en andere typische medische problemen die bij uw konijn of knaagdier kunnen voorkomen. Alsook castratie en sterilisaties worden uitgevoerd.

Bij ons kan u terecht voor preventieve operaties zoals castraties en sterilisaties. Ook meer gespecialiseerde ingrepen zoals darmoperaties, beenderchirurgie, wond hechting, tumorchirurgie, … worden uitgevoerd. We maken gebruik van inhalatieanesthesie met isofluraan om de anesthesie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Tijdens de verdoving wordt de zuurstofsaturatie, de ademhaling en de hartslag nauwkeurig gevolgd met specifieke apparatuur.

Ook konijnen en knaagdieren hebben soms tandproblemen of moeten een chirurgische ingreep ondergaan zoals een sterilisatie, castratie of het wegnemen van een tumor. Wij beschikken over verschillende protocollen om ook deze dieren veilig onder narcose te brengen.

We beschikken over een aparte hospitalisatie ruimte voor katten en honden. Een isolatieruimte voor dieren met een besmettelijke ziekte. Voor hele kleine dieren hebben we een couveuse ter beschikking. Erg zieke dieren of pas geopereerde dieren kunnen bij ons gehospitaliseerd worden in de daarvoor ontworpen kennels. We proberen het zo comfortabel mogelijk te maken voor uw huisdier.

Soms is het nodig om een bloedstaal, urinestaal of een stukje weefsel verder te laten onderzoeken. We werken samen met drie labo’s: Labo Bruyland te Kortrijk, het Algemeen Medisch Labo te Antwerpen en Artu Biologics in Nederland. De kosten van het labo onderzoek wordt steeds rechtstreeks door het labo aan de eigenaar gefactureerd.

Soms is het niet altijd mogelijk om met uw dier naar onze praktijk te komen. Daarom komen wij ook aan huis. Contacteer de praktijk voor meer informatie omtrent tijdstippen en tarieven.

Naast algemene chirurgie beschikken wij ook over het materiaal en de kennis om orhopedische operaties uit te voeren. Het plaatsen van interne (pinnen) en of externe fixatie bij fracturen van de ledematen, operaties om patellaluxatie te verhelpen, kruisband operaties… Ook kan u bij ons terecht voor de nieuwe TTA rapid techniek. Bij deze geavanceerde techniek wordt een titanium wig ingeplant in de knie.

Op zoek naar een andere dienst?

Contacteer ons en we bekijken wat we voor u kunnen doen.

CONTACTEER ONS